Μπριάμ "ratatouille"

Ιδιαίτερη γαλλική συνταγή για μπριάμ από τον σεφ μας.

Τοποθετούμε σε ταψί τα λαχανικά μας στρώνοντας το ένα ελαφρώς επάνω στο άλλο εξαλλάσσοντας μεταξύ τους. Στο τελείωμα κάθε στρώσης ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το μυρωδικό μας και λίγο ελαιόλαδο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να γεμίσει το ταψί.

Τέλος συμπληρώνουμε λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Τα πρώτα 45 λεπτά το έχουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και τα τελευταία 15 το αφαιρούμε.

  • 3 κολοκύθια κομμένα σε ροδέλα
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες κομμένα σε ροδέλα
  • 3 πατάτες κομμένα σε ροδέλα
  • 3 ντομάτες κομμένα σε ροδέλα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
Συνταγές για Λαδερά
Photogallery